תסמונת הבניין החולה
- יוסי איינהורן
- 26 באוק׳ 2018
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 13 באוק׳ 2020
תסמונת הבניין החולה זה הוא אוסף רב של נושאים בבניין משרדים או מגורים שמשפיעים על בריאותינו ואורח החיים שלנו.
המצב אף מחריף ככול שהמבנים נעשים צפופים יותר ומאוכלסים יותר ובמיוחד היום עם הקמת מגדלי מגורים ומשרדים צפופים במקום יחידות דיור צמודות קרקע.
בארץ אנחנו עדיין לא מודעים לנושא אם כי בזמן האחרון החלו דיבורים בנושא אבל זה נישאר שם.
תסמונת הבניין החולה היא בעצם מחלות או הרגשה של חולי במקרה הטוב שנובעות משהייה ממושכת במבנים אלו.
בעצם הנושא מלווה את הבניין עוד בשלב התהוותו, שלב התכנון, שבו יתוכנן לספק עבור דיירי המבנה ולשוהים בו חווית שהייה בריאה ומהנה, כולל מערכות ייעודיות לכך, בהמשך בשלב הבנייה שימוש בחומרי בנייה שאינם מסכנים את בריאות השוהים במבנה, ריהוט ודקורציה של המבנה שלא פולטים חומרים מסוכנים, אחזקה שכוללת מניעה של התפתחות גורמים המזיקים לבריאות השוהים במבנה, ניקיון המבנה ושימוש בחומרי ניקוי לא מזיקים ושימוש רב בצמחיה המשפרת את חווית השהייה במבנה ובסביבתו ומנטרלת חלק מהזיהומים.
בהיבט התחזוקתי חלק גדול מהבעיה הוא השימוש במערכות מיזוג ואוורור שאינם מותאמות לאורך חיים שכזה וכן נהלי האחזקה שלא מתייחסים לנושא במיוחד, רטיבויות ונזילות, בנוסף לכך התאמת הצמחייה למבנה וטיפול בצמחייה שלא תהווה מתרד לעיין ולסביבה, ואחרון נושא הניקיון ושימוש בחומרים לא מזיקים.
השקעה יחסית לא גדולה בכול אחד מהשלבים והשקעה מתמשכת באחזקה, גינון וניקיון כדי לשמר את איכות ובריאות החיים במבנה מצד אחד ואת הרגשה שהמבנה לא מוזנח ומזמין את האנשים אליו יפתרו חלק מהותי מהבעיה לאורך זמן.
נכון שלא תמיד אנחנו יכולים להשפיע על תכנון הבניין, ובנייתו אך לפחות בשלב שאנחנו גרים בו אנחנו יכולים להשקיע יותר באחזקה, ניקיון גינון וביצוע שיפורים נוספים בבניין שימזערו את הבעיות וירחיבו לנו את הלב.
כתבות עיתונות בנושא:
Comments