כתבה בערוץ N12
בכתבה מתוארים חלק קטן מהחיים והבעיות של החיים במגדלי מגורים ועל כך שהם נידונו מראש להתדרדרות.
האם זה קורח המציאות או משהוא שניתן להימנע ממנו או למזער במקרים קיצוניים?
זו היא תמצית הבעיה במגדלי מגורים ולא רק במגדלי יוקרה, איך מנהלים ומתחזקים נכון את מגדלי המגורים כך שיעמדו נכון במבחן הזמן יתנו שרות שמתאים לדיירים שבם תוך כדי התחשבות גם בשינויי אוכלוסייה שמן הסתם יקרו במהלך השנים.
תמצית הרעיון הוא ראשית לעמוד ברגולציה של תחזוקה וניהול מגדלי מגורים הקיימת בארץ, לבדוק באופן מתמיד מה הם צרכי ויכולות האוכלוסייה במגדל המגורים.
לכן יש לבצע סקירות תקופתיות של מצב התחזוקה והניהול במבנה על מנת לגלות כשלים במטרה לתקן אותם, להכין תכנית תחזוקה מותאמת לבניין ולשינויים שחלו בו, לבנות תכנית ניהול מותאמת למבנה ולצורכי הדיירים בו ולעדכן במידת הצורך לאורך השנים, לבנות תקציב שנתי למבנה לצורך ניהול ותחזוקה שצופה גם פני עתיד (שינויי רגולציה, שינויי בינוי, שינויי אוכלוסייה ועוד). וועד בית פעיל בניהול המבנה חיוני במיוחד לשמירתו ושימורו, חברת ניהול אמינה, במידה ומפעילים חברת ניהול יש צורך בוועד בית שמפקח עליה בדרך נכונה ואם אין יכולת של הוועד לפקח נכון לשכור במקביל לחברת הניהול שירותים של ייעוץ תחזוקה וניהול כדי להעשיר את הידע של הוועד ויכולתו לפקח ולנהל את מגדל המגורים.
בכתבה עלו סכומים של 17 ₪ למ"ר של דירה כדמי ניהול מה שאומר שבית ממוצע של 100 מ"ר צריך לשלם דמי ניהול חודשיים של 1700 ₪ כלומר לחודש וסך דמי הניהול של מגדל מגורים עם ארבעים דיירים יכול להגיע ל 816,000 ₪ בשנה ובמגדלי מגורים גדולים יותר לסכומים של שלושה מיליון ואף יותר ש"ח בשנה.
נכון לא כול מגדלי המגורים הם מגדלי יוקרה למרות שהקבלנים והיזמים רוצים לשוות להם תדמית ואופי כזה כדי למקסם את מחירי הדירות ולהרוויח כמה שיותר, ניתן להסתפק בסכומים קטנים יותר כדמי ניהול, לתאם ציפיות של הדיירים במבנה, לענות על הרגולציה הקיימת בארץ ולשמר את המבנים לאורך זמן אבל זה מצריך חשיבה וראיה צופה עתיד ומתחשבת.
מהצד השני ישנם מבנים שמתוחזקים ומנוהלים בתחזוקת וניהול חסר, עם דמי ניהול שלא מתאימים למבנה וצרכיו, מבנים אלו נידונו להתדרדרות מתמדת שבתחילה אולי לא נראית אך עם הזמן תביא לירידה משמעותית של מצב התחזוקה והניהול של המבנה ועד לסכנה ממשית לחיי הדיירים בשגרה או בחירום (שריפה ועוד).
שאלה שאני שואל בדרך כלל דיירים במגדלי מגורים, האם הם יודעים מה הם צריכים לעשות בזמן שריפה ואיך מתפנים מהבניין כשקורה דבר כזה, התשובה בדרך כלל היא שהם לא יודעים ואף אחד לא טרח להסביר ולתרגל אותם.
השאלה שבאה בעקבות הראשונה היא האם הם יודעים מה צריך לעשות ומה אסור לעשות בשגרה כדי שיוכלו להתפנות מהבניין במצב חירום, לשאלה זו אף אחד לא יודע להשיב ואף לא הוסבר להם.
בשנת 2017 נשרף מגדל מגורים בלונדון ובשריפה נהרגו 72 בני אדם.
לא תמיד השריפות הן כול כך קיצוניות אך בכדי למנוע מצבים של שריפות כאלה במגדלי מגורים צריך לדעת להכין אותם ואת האוכלוסייה לתרחיש כדי למזער נזקים ואבדות בנפש, צריכה להיות תחזוקה וניהול נכון של מגדל המגורים. אשמח לעזור ולתת ייעוץ בנושא תחזוקת וניהול מגדלי מגורים תודה יוסי אינהורן
יועץ לתחזוקת מבנים
0534241625
yossein@gmail.com
נ.ב.
אני מזמין את כולם להצטרף לקבוצת הווטסאפ שלי לשאול שאלות ולקבל תשובות בכול הנוגע לניהול ותחזוקת מבנים בקישור הבא
Yorumlar